Com era abans Cabrils?

Projecte Com era abans Cabrils. Grup de tertúlia sobre història local

Del nostre municipi hi ha molt poca bibliografia, aquest fet va ser el motiu que el 2007 l’equip de treball iniciés un  nou projecte per  ampliar el fons local del nostre municipi: Com era abans Cabrils.

El novembre del 2007 s’inicien unes trobades amb 25 avis i àvies de Cabrils per engrescar-los a participar en aquest projecte de recuperació de la història local a través de la memòria oral de tots ells.

Com a resultat d’aquestes trobades hem pogut publicar tres llibres: el primer, presentat el 18 de desembre del 2009, Com era abans Cabrils conté informació  sobre com era el territori: la distribució en peces  i l’agricultura;  el segon, presentat el 18 de febrer del 2011,  tracta  sobre els Motius i noms de cases, i el tercer, presentat el 8 de novembre del 2013,  sobre  Ensenyament, música i festivitats del calendari.

Totes aquestes trobades es grabaven, transcrivien i redactaven. La col·laboració de la Mireia LLongueras en aquesta tasca  ha estat imprescindible per poder arribar a publicar aquest tres llilbres. El nostre Ajuntament ens ha recolzat sempre en  aquest projecte.

A partir d’aquestes publicacions:

.2011  El nostre projecte estava a la web del IV Encuentro sobre Bibliotecas y municipios celebrat a Madrid el 17 de novembre del 2011.

.2014 L’any passat ,el 3 de maig del 2014, dins dels actes de la festa Major, l’entitat Cultural la Concòrdia ens va donar el Premi 2014 per la seva tasca social i cultural a Cabrils a la Biblioteca. 

.Actualment els consulten nois i noies de l’escola pública i de l’Institut.

 

 

 

 

Anuncios