Adults

Presas fáciles.  Miguelanxo Prado

Miguelanxo Prado (La Corunya, 1958) és  un reconegut il·lustrador i autor de còmic, també ha fet pel·lícules d’animació. Ha rebut el Premi Nacional de Còmic i l’”Alph Art” d’Angoulême, entre d’altres guardons.

La seva darrera obra, Presas fáciles és una historia policíaca darrera la qual s’amaga una crítica social. Dos agents de la policia nacional investiguen uns assassinats que tenen com a nexe comú els bancs. I aquest ambient detectivesc està acolorit en grisos, blancs i negres; uns tons acords amb la crítica i la denúncia social.

Presas fáciles té un argument lleuger; el que destaca d’aquesta obra és el regust que et deixa, a ràbia, a impotència e indignació quan reconeixes dins la seva trama el món que t’envolta, quan la ficció deixa és real.

“Él era el último eslabón de una cadena de gentes deshonestas e infames. Unos idearon las estrategias, otros les dieron el visto bueno…”

 

Tiempo de vida.  Marcos Giralt Torrente

Marcos Giralt Torrent (Madrid, 1968) és autor de varies obres de ficció: París, Los seres felices, Entiéndame y Nada sucede solo; però la que recomanem aquí és una obra autobiogràfica.

A Tiempo de vida, l’autor rememora i reflexiona sobre la relació amb el seu pare, i ho fa partint des del moment de la seva mort i evocant tot el temps de vida que van compartir.

Però el que destaca d’aquesta obra és la franquesa amb què l’autor parla de la relació entre ambdós, pare i fill. No es tracta d’un homenatge al pare, ni de passar comptes, o tal vegada si és les dues coses alhora. Marcos Giralt és capaç de parlar dels errors, de l’amor, de les incoherències, de la complexitat d’aquesta relació i del que en queda després de la pèrdua; i ho fa amb una sinceritat que fa que el relat sigui tendre i colpidor alhora, que el converteix en pura vida.

“Hay lugares que desconozco y lugares a los que no quiero llegar. No todo puedo contarlo. No todo quiero contarlo”

Anuncios